Cibulkova poslala Kerber kući

US Open

Cibulkova poslala Kerber kući

E. Škorić

Njemačka teniserka Angelique Kerber poražena je od Dominike Cibulkove nakon četiri sata.

Kerber je u borbi za osminu finala US Opena bila favoritkinja protiv Slovakinje, dobila je prvi set sa 6:3 i djelovalo je kao da je na dobrom putu da prođe dalje.

Onda je Cibulkova furiozno otvorila drugi set i povela s 3:0 uz dva brejka, na kraju je set dobila sa 6:3 i produžila meč.

U trećem setu tri brejka, jedan više na stranu Cibulkove, koja slavi pobjedu i plasman u osminu finala.

Njena naredna rivalka bit će Madison Keys, koja je u tri seta bila bolja od Srbijanke Aleksandre Krunić. Caroline Garcia je poražena sa 2:1 od Carle Suarez Navarro.

Japanka Naomi Osaka je sa 6:0, 6:0 deklasirala Aliaksandru Sasnovich, a Ukrajinka Tsurenko je sa 6:4, 6:0 pobijedila Čehinju Siniakovu.

U osmini finala Osaka će igrati protiv pobjednice meča Kvitova - Sabalenka, a Tsurenko će se za četvrtfinale boriti protiv Vondrousove koja je šokirala Kiki Bertens ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi