Čilić lagano protiv Šapovalova

1. kolo ATP Basela

Čilić lagano protiv Šapovalova

E. Dindić

U 1. kolu ATP Basela Marin Čilić opravdao je ulogu favorita protiv Denisa Šapovalova, kojeg je savladao u dva seta, dok je s druge strane Lukas Đere  položio oružje već u prvom kolu i otišao kući.

Čilić je u prvom setu napravio dva brejka, pretrpio jedan, ali bilo je to dovoljno da dobije prvi set 6:4.

U drugom je bio još uvjerljiviji i sa dva brejka Kanađanina poslao kući. Treći nositelj na turniru u Baselu igraće protiv boljeg iz duela Copil - Harrison.

U duelu između Fritza i Đerea viđen je meč koji je otišao u jednom smjeru. Prvi set Fritz je odigrao perfektno te ga dobio sa 6:0. U drugom setu Đere je odmah osvojio brejk protiv Fritza, te se igrao gem za gem sve do 4:4, kada Fritz pravi brejk i stvari vraća na početak.

Međutim, Fritz stiže do novog brejka i na kraju ostvaruje vrijednu pobjedu i plasman u drugo kolo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi