Džumhur tek sada ima za čim da žali: Čilić ispao!

Veliko iznenađenje u Tokiju

Džumhur tek sada ima za čim da žali: Čilić ispao!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur jutros je porazom od Jeremyja Chardyja rezultatom 2:1 okončao svoj nastup u Tokiju već u 1. kolu.

Imao je Džumhur vodstvo od 1:0 u setovima i prednost brejka na startu drugog seta, ali je potom naglo popustio i dozvolio Chardyju da preokrene rezultat.

Džumhur ionako može žaliti zbog jutrošnjeg poraza, a gorčina je još veća nakon završetka meča Marina Čilića i Jana-Lennarda Struffa.

Hrvatski teniser i prvi nosioc turnira senzacionalno je eliminisan od Nijemca, koji je slavio sa 2:1 i to nakon preokreta. Čilić je u prvom setu slavio sa 6:3, potom drugi izgubio rezultatom 6:4, a treći u tie-breaku (7:1).

Džumhur je u 1/8 finala Tokija trebao igrati protiv boljeg iz ovog duela, ali ovako će Struff odmjeriti snage sa Chardyjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi