Čilić lagano protiv Souse, nevjerovatni Karlović u svom stilu

Dobar dan za hrvatske tenisere

Čilić lagano protiv Souse, nevjerovatni Karlović u svom stilu

Hrvatski teniseri su imali vrlo uspješan dan u Melburneu, s obzirom da su i Marin Čilić i Ivo Karlović izborili plasman u 3. kolo Australian Opena.

Čilić je protiv Portugalca Souse opravdao ulogu favorita i slavio sa ubjedljivih 3:0. Šesti nosilac turnira je do pobjede došao za manje od dva sata, a po setovima je slavio sa 6:1, 7:5 i 6:2.

U 1/16 finala će Čilić odmjeriti snage sa Harrisonom, koji je rezultatom 3:0 savladao Cuevasa (6:4, 7:5, 6:4).

Ivo Karlović je odigrao još jedan nevjerovatan meč. Popularni Div sa Šalate je nakon skoro pet sati borbe savladao Japanca Yuichija Siguitu sa 3:2, a po setovima je bilo 7:6, 6:7, 7:5, 4:6 i 12:10.

Najstariji igrač na Australian Openu je protiv Siguite odservirao čak 53 asa, a u 3. kolu će igrati protiv Seppija.

Od ostalih rezultata vrijedi istaći pobjedu Sebastiana Schwartzmana nad Casperom Ruudom rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:3), te trijumf Kylea Edmunda protiv Denisa Istomina također bez izgubljenog seta (6:2, 6:2, 6:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije