Ćilić lako do 3. kola, Tsonga morao igrati pet setova

Australian Open

Ćilić lako do 3. kola, Tsonga morao igrati pet setova

Danas je nastavljen Australian Open mečevima 2. kola u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kod muškaraca za sada ima mnogo zanimljivih i neizvjesnih mečeva, a od favorita do sada su se dalje između ostalog plasirali Jo-Wilfried Tsonga i Marin Ćilić.

Hrvatski teniser je bio bolji od Portugalca Joaoa Souse sa sigurnih 3:0 u setovima. Marin je slavio sa 6:1, 7:5 i 6:2, a meč je trajao sat i 47 minuta.

Tsonga je imao daleko teži zadatak jer je imao velikih problema protiv Kanađanina Denisa Shapovalova koji ga je izbacio sa US Opena prije nekoliko mjeseci.

Mladi Kanađanin je dobrio prvi set sa 6:3, ali Tsonga je uzvratio u drugom i slavio sa istim rezultatom. Opet je Kanađanin poveo jer je treći set dobio sa 6:1, da bi se Tsonga još jednom izvukao i to u četvrtom setu kojeg je dobio sa 7:6. Imao je Shapovalov brejk prednosti u odlučujućem setu i vodio je sa 5:2, ali Tsonga je ipak smogao snage da preokrene rezultat i na kraju je slavio sa 7:5 i prošao dalje.

Od ostalih rezultata vrijedi pomenuti pobjedu Italijana Seppija protiv Nishioke sa 3:0, a Giles Simon je predao meč Carreno-Busti tokom drugog seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi