Čilić završio sezonu porazom od Federera
Foto: EPA

Novi poraz od 2:1

Čilić završio sezonu porazom od Federera

M. Šljivak

Hrvatski teniser Marin Čilić završio je sezonu porazom na Mastersu u Londonu od Rogera Federera sa 2:1, po setovima 6:7, 6:4 i 6:1.

Čilić je ponovo uspio da dobije set, kao i u prethodna dva meča, ali na kraju nije mogao protiv Federera koji je potvrdio prvo mjesto u grupi B.

Hrvatu je pripao prvi set nakon velike borbe i tie-breaka (7:6), ali je Fedex u nastavku meča dominirao.

Nakon što je spasio break loptu u trećem gemu, krenula je velika dominacija. Uspio je u 10. gemu drugog seta doći do breaka i osvajanja seta sa 6:4, da bi u trećem setu lagano završio posao.

Ovaj dio igre Švicarac je dobio sa 6:1 i došao je do treće pobjede u grupi B Mastersa, gdje je već ranije osigurao polufinale.

Za drugo mjesto u grupi večeras igraju Alex Zverev i Jack Sock.

Masters, 3. kolo:

Federer - Čilić 2:1 (6:7, 6:4, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi