Čilić: Mala je razlika između mene Novaka, Rafe i Rogera

Hrvatski teniser pun samopuzdanja

Čilić: Mala je razlika između mene Novaka, Rafe i Rogera

Čini se kako hrvatski teniser Marin Čilić u novu sezonu ulazi spremniji nego ikad, ne samo fizički nego i psihički.

Čilić je bio jedan od rijetkih tenisera koji se u prethodnim godinama uspio približiti na velikim turnirima Rafaelu Nadalu, Rogeru Federeru i Novaku Đokoviću, a u posljednje dvije godine je igrao dva finala Grand Slama.

Smatra da je sada, sa 30 godina, na vrhuncu karijere i da je možda vrijeme i za nešto veća ostvarenja.

"Vjerujem da sam spreman da izazovem vodeći trojac na ATP listi. Imam 30 godina i na vrhuncu sam karijere, a uz sve to mogu još dalje da napredujem. Njih trojica su odlični igrači, ali je mala razlika između nas i ne plašim se nikoga", rekao je Marin za inostrane medije.

Podsjetimo, Čilić je ovu tenisku sezonu završio na sedmoj poziciji, a već će na Australian Openu braniti finale koje je igrao ove godine.

Top Komentari

vanja8
Plasio,ne plasio moj Ćiliću,oni tebe deru...
16 6
Jozef
Federer 99, Nadal 80, Đoković 72....... Čilić 17 titula. Ako gledamo osvojene turnire manja je razlika između Džumhura i Čilića, nego između Čilića i ovih gore. GS turnire i seriju 1000 nećemo spominjati.
16 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi