Hrvatska na korak do osvajanja Davis Cupa
(Foto: EPA) Marin Čilić i Borna Ćorić su doveli Hrvatsku do 2:0, a sutra je na redu i meč dublova

Ćorić i Čilić prejaki za Francuze

Hrvatska na korak do osvajanja Davis Cupa

Reprezentacija Hrvatske nakon prvog dana finala Davis Cupa vodi sa 2:0 protiv Francuske i jako je blizu osvajanja trofeja.

Finale se inače igra u Francuskoj, u Lilleu, ali su domaći teniseri danas bili nemoćni protiv hrvatskih.

Prvo je Borna Ćorić za dva sata i 16 minuta savladao Jeremyja Chardyja rezultatom 3:0 (po setovima 6:2, 7:5 i 6:4), da bi potom i Marin Čilić upisao pobjedu.

Čilić je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge, također sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5 i 6:4.

Marinu Čiliću je za 1:0 u setovima bio dovoljan brejk u šestom gemu prvog seta, da bi u drugom uspio odzeti protivniku servis tek u 11. gemu i povesti 6:5. U narednom gemu je potvrdio brejk i poveo sa 2:0, da bi u trećem setu potvrdio trijumf.

Sutrašnji dan donosi duel parova u kojem će Ivan Dodig i Mate Pavić odmjeriti snage sa Nicolasom Mahutom i Pierre-Huguesom Herbertom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi