Čilić nakon preokreta savladao Đokovića drugi put u karijeri i osvojio turnir u Queen'su

Sjajan meč

Čilić nakon preokreta savladao Đokovića drugi put u karijeri i osvojio turnir u Queen'su

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je turnir u Queen'su nakon što je danas nakon preokreta savladao Novaka Đokovića sa 2:1 u setovima. 

Bio je ovo veoma neizvjestan susret tokom cijelog toka, a Đoković je većih dijelom vodio i činilo se da će konačno osvojiti prvi turnira nakon pauze zbog povrede lakta. Ipak, to se na kraju nije desilo jer je sjajni Marin pobijedio nakon preokreta.

Prvi set je pripao Đokoviću nakon što je nekadašnji svjetski broj 1 slavio sa 7:5 poslije brejka kojeg je napravio u dvanaestom gemu. U drugom setu nije bilo brejkova i otišlo se u taj brejk gdje se bolje snašao Čilić koji je slavio sa 7:4 iako je Novak vodio 4:1. Treći set je donio neizvjesnu bitku sve do osmog gema kada je Čilić napravio brejk i kasnije dobro odservirao za meč i slavio sa 6:3.

Marin je na ovaj način najbolje moguće najavio Wimbledon koji počinje za nekoliko dana, dok je Đoković također potvrdio sjajnu formu u Queen'su i pokazao da može veoma daleko na Wimbledonu.

Inače, Marin i Novak su, računajući i ovaj, do sada u karijerama odigrali ukupno 16 susreta, a nakon što je Đoković ostvario 14 vezanih pobjeda, Čiliću je ovo bila druga.

ATP Queen's, finale:

Čilić-Đoković 2:1

Promo

Top Komentari

Peđa
Osvetice te naš Damir i Mirza u finalu Sarajevo opena.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti