Čilić preko Querreyja do polufinala Queen'sa

Sigurna igra hrvatskog tenisera

Čilić preko Querreyja do polufinala Queen'sa

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Queen'su nakon što je danas porazio Amerikanca Sama Querreyja sa 2:0 u setovima. 

Čini se da je Čilić u posljednjim sedmicama ponovo u sjajnoj formi koju je prikazivao i početkom sezone, pa je danas bez većih problema porazio vrlo dobrog Querreyja.

U prvom setu nije bilo brejkova, pa se otišlo u taj brejk gdje se bolje snalazi Čilić koji je slavio sa 7:3. U drugom periodu Marin je imao nešto lakši posao, pa je slavio sa 6:2 nakon što je napravio dva brejka.

U nastavku dana na teren će i srbijanski teniser Novak Đoković koji će u četvrtfinalu igrati proitv Francuza Adriana Mannarina.

Spomenimo još samo da će Čilić u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Feliciano Lopez-Nick Kyrgios.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi