Čilić: Očekujem dobar meč u nedjelju

Marin pred finale AO

Čilić: Očekujem dobar meč u nedjelju

Hrvatski teniser Marin Čilić igrat će u nedjelju ujutru veliko finale Australian Opena.

Marin će danas saznati rivala u finalu, a to će biti Roger Federer ili Hyeon Chung, a Čilić smatra da može igrati prtiv bilo koga, posebno ako ga servis bude služio.

"Osjećam se dobro zahvaljujući mom timu. Imam dva slobodna dana prije finala, očekujem dobar meč u nedjelju", započeo je Čilić pa nastavio:

"Chung je odigrao nekoliko vrlo dobrih mečeva, odgovara mu teren, udara lopticu odlično, kliže bolje na betonu nego na šljaci...Nevjerovatan je. Roger s druge strane uvijek igra agresivno, dobro servira i rano udara lopticu. Ali, ako ja budem dobro servirao, sigurno udarao sa osnovne linije, vjerujem da se mogu nositi i s njim. Uvijek je teško kada trčite unaokolo, a Federer kontroliše poen", rekao je Čilić.

Podsjetimo, hrvatskom teniseru će ovo biti prvo finale Australian Opena, a do sada je u karijeri osvojio jednu Grand Slam titulu i to 2014. godine na US Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi