Marin Čilić danas protiv Kylea Edmunda traži treće finale u karijeri

Pred nama polufinale AO

Marin Čilić danas protiv Kylea Edmunda traži treće finale u karijeri

Za nekoliko sati na teren će u okviru prvog polufinalnog meča Australian Opena izaći hrvatski teniser Marin Čilić i Britanac Kyle Edmund. 

I, dok se za Čilića znalo da ima snage otići do same završnice, britanski teniser je potpuno iznenađenje i niko nije očekivao da će on igrati u polufinalu.

Radi se o teniseru koji zauzima tek 49. mjesto na ATP listi, a do sada nije osvojio nijednu titulu u karijeri. Najbolji plasman na Grand Slam turnirima bilo mu je 4. kolo US Opena iz 2016. godine, a sada je taj učinak daleko poboljšao.

Za razliku od njega, daleko veće iskustvo na Grand Slam turnirima ima šest godina stariji Marin Čilić (29). Marin se proslavio 2014. godine kada je uspio da odigra sjajan turnir u New Yorku i da osvoji US Open, a prošle godine je igrao i finale Wimbledona gdje je izgubio od Rogera Federera u tri seta. Marin je danas sigurno veliki favorit., a to potvrđuju i kladionice koje na hrvatskog tenisera nude kvotu od 1,35, dok je na Edmunda koeficijent 3,40. Ukoliko bi se Britanac plasirao u finale AO, to bi bilo jedno od najvećih sportskih iznenađenja u posljednjim godinama.

Pomenuti dvojac je do sada odigrao dva međusobna duela, a rezultat je izjednačen. Posljednji duel odigrali su krajem prošle godine kada je Čilić pobijedio sa laganih 2:0 u setovima u Šangaju.

Pobjednik ovog polufinala u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Federer-Chung.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi