Čilić preko Mullera do finala

ATP turnir u Queensu

Čilić preko Mullera do finala

D. Rakanović

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Queensu nakon što je savladao Gillesa Mullera sa 2;1, po setovima 6:3, 5:7, 6:4.

Čilić je prvi set rutinski riješio u svoju korist jednim brejkom. Međutim, u drugom setu Muller se probudio i u 12. gemu oduzeo servis Hrvatu i izjednačio na 1:1.

Na startu trećeg seta Muller je imao tri vezane brejk šanse, ali se Čilić izvukao. Hrvatski teniser je u sedmom gemu napravio brejk koji se ispostavio kao odlučujući. Sigurnim igrom i dobrim servisom Čilić je ostvario pobjedi i plasman u drugo finale ove godine. 

Čilić u finalu čeka pobjednika duela Dimitrov - Lopez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi