Čilić preokretom do četvrtfinala, Nishikori predao meč

ATP Tokyo

Čilić preokretom do četvrtfinala, Nishikori predao meč

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale turnira u Tokyju, pošto je danas bio bolji od Španca Fernanda Verdasca.

11. igrač svijeta slavio je nakon preokreta (4:6, 7:5, 7:5) i u narednoj rundi takmičenja igraće protiv pobjednika duela Monaco - Duckworth.

Japanac Kei Nishikori, koji je postavljen za prvog nosioca, danas je predao meč Portugalcu Joao Sousi, i to pri vodstvu od 4:3 u prvom setu.

Takmičnje u Tokyju završio je i Čeh Tomas Berdych, koji je poražen u šesnaestini finala od Luksemburžanina Gillesa Mullera (7:6, 6:1).

Turnir u Tokyju igra se za nagradni fond od 1.368.605 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi