Čilić smatra kako Federerovo vrijeme još nije prošlo

Vjeruje u Švicarca

Čilić smatra kako Federerovo vrijeme još nije prošlo

Hrvatski teniser Marin Čilić smatra kako Roger Federer još uvijek nije rekao posljednju riječ u profesionalnom tenisu.

Federer će uskoro napuniti 39 godina, bio je nedavno na operaciji koljena od koje se još uvijek oporavlja i mnogi smatraju kako će on teško u nastavku karijere raditi stvari koje je radio ranije.

Jedan od onih koji ipak misle da Federerovo vrijeme još nije potpuno prošlo je Čilić.

"Kada je reč o Rogeru, on će sigurno na savršen način iskoristit pauzu kao što je uvijek radio. Lično sam vidio kako Nadal i on izgledaju na terenu poslije pauze. Sjetimo se samo koliko se puta Nadal povrijeđivao i kada god se vrati rijetko gubi od onih od kojih ne bi trebalo da gubi", poručuje Marin i dodaje:

"Federer pogotovo, tokom karijere je često pravio pauze od dva ili više mjeseci, i uvijek bi se vratio u još boljoj formi. Ne mislim da je gotov, možda će njegova želja za velikim titulama biti još veća poslije pauze".

Čilić je tokom karijere itekako osjetio koliko je Federer dobar teniser jer ga je Švicarac pobjeđivao dva puta u finalima Grand Slam turnira. Prvi put na Wimbledonu, a drugi na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi