Roger Federer poziva na spajnje muškog i ženskog tenisa

Veliki Švicarac zalaže se za revoluciju u bijelom sportu

Roger Federer poziva na spajnje muškog i ženskog tenisa

Švicarski teniser, po mnogima najveći u povijesti, Roger Federer putem društvenih mreža pokrenuo je polemiku o potencijalnom revolucionarnom potezu u tenisu.

Federer smatra kako je došlo pravo vrijeme da se spoje muški i ženski tenis.
"Samo se pitam jesam li jedini koji misli da je došlo vrijeme da se muški i ženski tenis spoje i istupe jedinstveno" - upitao je Federer na Twitteru.

Potom je veliki Švicarac pojasnio kako se ne radi o jednokratnom rješenju zbog aktualne krize, već o spajanju vodećih organizacija: Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske asocijacije (WTA).

"Ne zamišljam spajanje takmičenja na terenu naravno, već spajanje dva upravna tijel ATP i WTA koja nadgledaju muški i ženski profesionalni tour.

Jedna od prednosti na koju je Federer upozorio jeste jasnoća takmičenja, kao i da bi praćenje događaja bilo lakše.

"Tako i ja mislim, malo je zbunjujuće za navijače da imaju dva različita sistema rangiranja, drugačije ambleme, sajtove i kategorije turnira".


Roger smatra da je ovakva promjena već trebalo da se desi.

"Ovo su teška vremena za svaki sport i možemo iz ovoga da izađemo sa dva oslabljena tijela ili jedno ojačano" kategoričan je bio sjajni Švicarac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi