Čilić: Stvarno mi je žao zbog Nadala

Hrvatski teniser se suosjeća sa protivnikom

Čilić: Stvarno mi je žao zbog Nadala

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što mu je Rafael Nadal predao meč početkom petog seta zbog povrede.

U trenutku predaje, Čilić je vodio sa 2:0 i trebao je servirati ali Nadal je procijenio da nema snage za dalju borbu sa hrvatskim teniserom, koji je danas igrao zaista sjajno.

Nakon završetka meča, Čilić je izjavio da se suosjeća sa Nadalom jer je baš on zbog povrede morao stopala morao predati finale Wimbledona prošle godine.

"Odigrali smo obojica nevjerovatan meč i stvarno mi je žao zbog Nadala. On je nevjerovatan takmičar, uvijek daje sve od sebe i velika je šteta što je morao ovako završiti meč. Suosjećam se s njim, ali trudio sam se ne razmišljati o onome što se događa s druge strane terena već se fokusirati na svoju igru", rekao je Čilić, kojeg nije omelo što je treći set izgubio pomalo nesretno u tie-breaku:

"Znao sam u tom trenutku da moram podići nivo svoje igre, što sam i napravio. Bolje sam servirao, počeli su dolaziti winneri i samim tim sam podigao i intenzitet igre. To je bilo ključno".

U polufinalu će se Marin Čilić sastati sa Kyleom Edmundom, koji je jutros porazio Grigora Dimitrova:

"Edmund igra sjajno na ovom turniru, a posebno je dobar bio u četvrtfinalu protiv Dimitrova. Čestitam mu na tome. On je veliki udarač, glavni aduti su mu servis i forhend", rekao je hrvatski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi