Rutiner Rafa dominira, Schwartzmanu hrabrost nije pomogla
Nadalu niko u prva tri meča nije izueo ni set, tek je Schwartzman nešto i napravio, ali prvi teniser svijeta neumoljivo juriša prema kraju

Nadal izgubio set, ali četvrtfinale je bilo neminovno

Rutiner Rafa dominira, Schwartzmanu hrabrost nije pomogla

E. Škorić

Rafael Nadal je izgubio set, ali Diego Schwartzman više od toga danas nije mogao. 

Prvi teniser svijeta igrat će u četvrtfinalu Australian Opena, no i prije početka turnira smo ga u svim oblicima predviđanja očekivali najmanje baš u tom dijelu.

Španac je redom bez izgubljenog seta izbacivao Estrellu, Mayera i našeg Džumhura, a nije puno prostora za igru ostavio niti Schwartzmanu. Mada, za razliku od nabrojanih rivala, Argentinac je nešto i radio. Igrao je dobar tenis, mučio je Rafu, ali ovaj je jednostavno nivo iznad.

Prvi je set Rafa dobio sa 6:3, ali u drugom je uz taj-brejku Schwartzman došao do 1:1. Nije uopće bio loš u trećem setu, ali agresivni Rafa se uvijek vraćao i kada bi na trenutke izgledalo da će mu protivnik oduzeti servis.

Čak pet brejk lopti imao je Schwartzman na servis Rafe u drugom gemu četvrtoga seta, ali Španac se dizao iz pepela, uzeo gem, a već u narednom napravio brejk i praktično došao do pobjede.

Za polufinale Rafa će igrati protiv Hrvata Marina Čilića, kome je Carreno-Busta bio nedosljedan rival nekoliko sati ranije.

Australian Open, osmina finala:
Nadal - Schwartzman 6:3, 6:7, 6:3, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi