Čilić uz dosta muke do četvrtfinala, dalje ide i Del Potro

Fognini namučio Hrvata

Čilić uz dosta muke do četvrtfinala, dalje ide i Del Potro

Endin Čaušević

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon pobjede protiv Fabija Fogninija sa 3:2 u setovima.

Nakon prva dva seta činilo se da će Čilić brzo završiti posao u ovom meču, te da se neće ni umoriti, ali uspio je da prokocka prednost od 2:0 u setovima. Čilić je prvi set dobio sa 6:4, dok je u drugom "pomeo" protivnika sa 6:1.

Ipak, u trećem setu Fognini je zaigrao maestralno i počeo da pravi probleme Čiliću. Italijanski teniser je dobio 6:3 i smanjio na 2:1, dok je u četvrtom setu nakon tie-breaka poravnao na 2:2 u setovima.

No, u petom setu Fognini jednostavno nije imao više snage da parira Čiliću koji je uspio nekako da dođe pobjede. Hrvat je dobio peti set sa 6:3 i tako nakon skoro četiri sata igre izborio plasman u osminu finala.

U osmini finala Čilić će igrati protiv Juana Martina Del Potra koji je lakše od očekivanog savladao Isnera sa 3:0 u setovima. Argentinac je bio konstantan, te je u svim setovima slavio istim rezultatom 6:4.

Roland Garros, osmina finala:

Čilić - Fognini 3:2 (6:4, 6:1, 3:6, 6:7, 6:3)
Del Potro - Isner 3:0 (6:4, 6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi