Sjajni Zverev pobijedio Čilića
Foto: Alexander Zverev (Njemačka) (EPA)

Završni masters u Londonu

Sjajni Zverev pobijedio Čilića

Njemački teniser Alexander Zverev pobijedio je danas Marina Čilića u meču grupe B Završnog mastersa sezone sa 2:1 u setovima.

Mladi njemački teniser je bolje ušao u meč i osvojio je prvi set nakon što je napravio brejk u prvom gejmu i do kraja seta držao svoj servis. 

Istom mjerom Čilić je uzvratio u drugom setu kada je iz prvog pokušaja napravio brejk i do kraja bio siguran pri svom servisu pa je slavio sa 6:3 i izjednačio na 1:1 u setovima. 

U trećem setu prvi je popustio ponovo Nijemac jer je izgubio svoj servis gejm u trećem gejmu pa je do kraja morao da se 'vadi'. U tome je i uspio u šestom gejmu kada je izjadnačio na 3:3, a nešto kasnije je napravio još jedan brejk kojim je osvojio treći set, a samim tim i meč rezultatom 6:4.

Zverev u narednom kolu igra protiv Federera, dok će Čiliću rival biti Amerikanac Jack Sock. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi