Čiliću nije bilo lako protiv 1072. tenisera svijeta

Marin prošao u drugi krug

Čiliću nije bilo lako protiv 1072. tenisera svijeta

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se danas u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je pobijedio Australca Jamesa Duckwortha sa 3:0 u setovima. 

Čilić je danas igrao protiv vjerovali ili ne 1072. tenisera svijeta koji je pružio sjajan otpor i na kraju je uspio da uzme čak 14 gemova četvrtom teniseru svijeta.

Marin je prvi set osvojio rezultatom 6:3, da bi kasnije bilo sve teže i teže, a u naredna dva seta rezultat je bio 7:5 i 7:6 (4). Meč je trajao dva sata i 16 minuta. Marin će u drugom kolu igrati protiv 188. tenisera svijeta, Huberta Hurkacza.

Osim Čilića, dalje su danas od većih imena prošli Pablo Cuevas koji je porazio Slovenca Bedenea, Denis Shapovalov koji je sa 3:0 izbacio Australca Millmana, kao i Kevin Anderson te John Isner koji su bili bolji od Lorenzija i Rubina.

Treba spomenuti i to da u ovom trenutku svoj susret igra Rafael Nadal protiv Italijana Bolellija i to susret koji je počeo jučer, ali je prekinut zbog kiše.

Top Komentari

Jadnimi
Možda je čovjek igrao, onoliko koliko mu je trebalo da ode dalje. Zašto se trošiti protiv autsajdera.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi