Dan maratonskih mečeva u Rimu: Nishikori i Čilić prošli dalje

Peti Masters sezone

Dan maratonskih mečeva u Rimu: Nishikori i Čilić prošli dalje

Nekoliko veoma zanimljivih mečeva viđeno je danas na teniskim terenima u Rimu. Između ostalog gledali smo i dva prava maratona u kojima su kao pobjednici izašli Japanac Kei Nishikori i Hrvat Marin Čilić.

Nishikori je igrao protiv Bugarina Grigora Dimitrova u pravom derbiju 2. kola i na kraju je uspio da ga pobijedi.

Podsjetimo da je Nishikori zbog povrede propustio nekoliko mjeseci i zbog toga je davno ispao iz prvih deset tenisera, pa sada na samim počecima turnira igra protiv veoma teških protivnika. Jedan takav bio je Dimitrov koji igra veoma dobru sezonu, a u maratonskom meču se bolje snašao ipak Japanac.

Prvi set je trajao čak sat i tri minute, a na kraju ga je u taj brejku dobio Bugarin. Drugi period igre je trajao samo tri minuta manje, a Nishikori je uzvratio i dobio set sa 7:5 za poravnanje na 1:1. U odlučujućem setu Japanac je napravio dva i pretrpio jedan brejk što mu je bilo dovoljno da slavi sa 6:4 i plasira se u osminu finala. Meč je trajao dvije minute manje od tri sata. Japanac će u narednoj rundi igrati protiv Philippa Kohlschreibera.

U još jednom maratonskom meču Hrvat Marin Čilić je porazio Amerikanca Ryana Harrisona sa 2:1 u setovima. Meč je trajao nešto više od dva i pol sata, a Marin je slavio sa (3) 6:7, 6:1 i 7:6 (1). Marin će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Diego Schwartzman-Benoit Paire koji je upravo u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi