Dvije sjajne teniserke se poznaju od osme godine, ali godinama već ne pričaju zbog - Instagrama

Večeras se sastaju na Indian Wellsu

Dvije sjajne teniserke se poznaju od osme godine, ali godinama već ne pričaju zbog - Instagrama

Edmir Škorić

Rumunske teniserke Simona Halep i Sorana Cirstea nemaju dobar odnos već dugi niz godina, a razlog je bizaran.

Tridesetogodišnja Halep i godinu dana starija Cirstea sastat će se u osmini finala Indian Wellsa, a zanimljivo da su rumunski mediji pronašli razloge zbog čega njih dvije odavno nisu u dobrim odnosima.

Simona i Sorana zajedno su igrale i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., no njihovo je prijateljstvo puklo prije četiri godine. Cirsteu je uznemirio stav Simone Halep. Naime, zapratila ju je na Instagramu, no shvativši kroz nekoliko dana da joj Simona nije uzvratila, odlučila je i sama povući svoj potez i naprosto završiti sa mlađom sunarodnjakinjom svaki odnos.

Trenutno se njih dvije ne prate na društvenim mrežama, iako se poznaju od osme godine.

“Nikad nisam bila bliska prijateljica s njom. Jednostavno smo kolege, kao i u svakom poslu: s nekim kolegama imate dublju vezu, s drugima ne. Ni dok smo bili djeca nismo bili jako bliski, jer smo dvije izrazito različite osobe. Ne postoje dvije tako različite osobe kao nas dvoje”, rekla je Sorana o Simoni Halep.

U utorak navečer će se njih dvije sastati u osmini finala Indian Wellsa. Tri puta su do sada igrale jedna protiv druge, posljednji put još prije 12 godina u Cincinnatiju. Cirstea je tada pobijedila Halep u meču kvalifikacija sa 6:2, 6:4.

U prvom njihovom duelu 2008. na ITF turniru u Bukureštu Cirstea je slavila sa 3:6, 6:3, 6:1, a jedini meč koji je Simona dobila odigran je 2010. godine u Marbelli. Bilo je 6:4, 7:6.

Ako Cirstea večeras priredi iznenađenje na meču Indian Wellsa, bit će to nešto posebno za nju jer će omraženu rivaklu preskočiti na WTA listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi