Ćorić izbacio Socka i plasirao se u osminu finala Miamija

Hrvat igra u velikoj formi

Ćorić izbacio Socka i plasirao se u osminu finala Miamija

Hrvatski teniser Borna Ćorić nastavio je sa sjajnim partijama u 2018. godini.

U 1/16 finala Mastersa u Miamiju, Ćorić je savladao 11. tenisera svijeta Jacka Socka sa 2:1 u setovima i izborio plasman u naredni krug.

Meč koji je trajao gotovo tri sata nije počeo najbolje za Ćorića, koji je prvi set izgubio rezultatom 7:5, da bi potom u tie-breaku drugog seta stigao do poravnanja na 1:1 (7:6). U odlučujućem, trećem setu Ćorić je slavio sa 6:3 i tako stigao do preokreta i velike pobjede.

Borna Ćorić će se u osmini finala sastati sa Denisom Šapovalovom, koji je ranije s turnira izbacio našeg Damira Džumhura.

U noći sa ponedjeljka na utorak odigran je još jedan meč u kojem je Zverev savladao Ferrera sa 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 6:4). Nijemac će u narednom kolu igrati protiv Kyrgiosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi