Čovjek koji je Federera pobijedio 6:0, 6:0 danas radi kao policajac: Federer mi nekad kaže 'ćao'...

Zanimljiva priča iz Švicarske

Čovjek koji je Federera pobijedio 6:0, 6:0 danas radi kao policajac: Federer mi nekad kaže 'ćao'...

Švicarski teniser Roger Federer danas važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg svih vremena, ali neki trenuci na samom početku karijere bili su vrlo teški za njega.

Znamo koliko je teško pobijediti Rogera, a zamislite tek koliko je teško pobijediti ga sa 6:0, 6:0. Švicarcu se samo četiri puta u karijeri desilo da set izgubi sa 6:0, a posljednji put 2008. godine od Rafaela Nadala u finalu Roland Garrosa.

Ipak, jedan čovjek je uspio da ga dva puta u jednom meču pobijedi sa 6:0. Bilo je to davne 1991. godine kada je Federer trebao igrati na jednom pionirskom turniru u Baselu, ali je zbog slabog odziva prebačen u kategoriju iznad gdje ga je dočekao 13-godišnji Reto Schmidl.

On ga je porazio sa 6:0, 6:0, ali za razliku od Rogera koji se kasnije upisao među teniske legende, Schmidl je kroz život išao drugačije i danas je policajac.

Ipak, prema njegovim riječima, još uvijek se sjeća tog meča iz 91. godine. Kaže da se Roger nije mnogo promijenio.

On je već tada znao šta da radi na teniskom terenu, ali nije imao oruđe da to izvede. Pravio je previše neiznuđenih grešaka, zato sam ga pobijedio tako lako", kaže Schmidl i dodaje da ga Federer i danas sreće i pozdravlja:

"Kaže mi 'ćao', ali nikada nismo pričali o tom meču. Sretan sam jer me prepoznaje. Uspjeh vam često udari u glavu, ali on je ostao na zemlji, nije se promijenio", kaže današnji policajac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi