Federer nije uspio: Dominic Thiem osvojio Indian Wells

Prva Masters titula u karijeri

Federer nije uspio: Dominic Thiem osvojio Indian Wells

E. Čaušević

Austrijski teniser Dominic Thiem napravio je veliko iznenađenje u finalu Indian Wellsa jer je pobijedio Rogera Federera i došao do prve Masters titule u karijeri.

Iskusni Federer bio je veliki favorit u ovom finalnom okršaju, ali je Thiem odigrao fantastičan meč i na kraju zasluženo slavio sa 2:1 u setovima.

Prvi set trajao je 36 minuta i činilo se da sve ide na Federerov "mlin", te da će Švicarac lagano slaviti. Fedex je prvi set dobio sa 6:3, no onda se Thiem probudio.

Austrijanac je zaigrao fantastično u drugom setu i uspio je da poravna na 1:1 u setovima. Thiem je drugi set riješio za 38 minuta i bio bolji sa 6:3.

Iako su očekivali mnogi da će Federer ipak osvojiti Indian Wells prevarili su se. Thiem je nastavio odlično da parira Švicarcu, te da nastavi s odličnom igrom.

Austrijanac je koristio svaku Federerovu grešku, te je na kraju slavio sa 7.5 i osvojio svoju prvu Masters titulu u karijeri.

Indian Wells, finale:

Federer - Thiem 1:2 (6:3, 3:6, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi