Čudesni Roger Federer poslao Nadala kući i plasirao se u finale Wimbledona!
(Foto: EPA)

Fedex savladao velikog rivala

Čudesni Roger Federer poslao Nadala kući i plasirao se u finale Wimbledona!

M. Šljivak

Roger Federer plasirao se u finale Wimbledona.

U duelu teniskih titana Fedex je sa 3:1, po setovima 7:6, 1:6, 6:3 i 6:4 savladao Rafaela Nadal i imat će priliku da se ponovo bori za trofej.

Prvi set je donio fantastičan tenis sa obje strane. Oba igrača su bez većih problema držala svoj servis, a jedinu šansu za break imao je Nadal u osmom gemu, ali je nije iskoristio.

Na kraju je prvi set otišao u tie-break. Tamo je Federer odigrao fantastično (7-3) i na kraju je dobio prvi set sa 7:6.

Ipak, Nadal se u velikom stilu vraća. Dominirao je Španac u drugom setu, potpuno je razbio Fedexa u ovom dijelu meča i prepustio mu je samo jedan gem (6:1) za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Treći set bolje otvara Federer. Napravio je break u četvrtom gemu i došao je do 3:1, a zatim uspijeva spasiti tri break lopte na svoj servis, pa mu je put ka osvajanju seta bio otvoren.

Naravno, prednost breaka je na kraju iskoristio i dobio je ovaj dio igre sa 6:3 za vodstvo od 2:1 u setovima.

Fedex je odlično otvorio i četvrti set. Oduzeo je Nadalu servis u trećem gemu i do kraja je zaista sjajnom igrom uspio da završi posao u ovom setu i meču (6:4) i da se plasira u finale, iako je Rafa imao šansu da vrati break u 10.gemu ovog seta.

U finalu Fedexa čeka još jedan spektakularan meč, a protivnik je Novak Đoković.

Wimbledon, polufinale:

Federer - Nadal 3:1 (7:6, 1:6, 6:3, 6:4)

Top Komentari

Hooruk
Bravo majstore
10 1
elimo
Svaka čast definitvno bolji danas sretno protiv Novaka
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi