Nadal "počistio" Querreyja i zakazao okršaj protiv Federera

Španac u polufinalu Wimbledona

Nadal "počistio" Querreyja i zakazao okršaj protiv Federera

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal danas je u četvrtfinalu Wimbledona lagano savladao Sama Querreyja.

Nadal je bio veliki favorit protiv američkog tenisera što je dokazao na terenu. Meč između Nadala i Querreyja trajao je svega dva sata, a na kraju je Španac slavio sa 3:0 u setovima.

Prvi set nam je ponudio najviše uzbuđenja jer je Querrrey pružio odličan otpor, a ovaj set je trajao vremenski kao preostala dva. Iako je Amerikanac odlično igrao na kraju je prvi set Nadal dobio sa 7:5.

U nastavku meča vidjelo se da Querrey nema snagu ni kvalitet da se odupre Nadalu i bilo je jasno da Španac ide u polufinale. Nadal je drugi i treći set dobio sa po 6:2 i završio je pitanje pobjednika u ovom meču.

U polufinalu nas očekuje spektakularan okršaj starih rivala Rogera Federera i Rafaela Nadala, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Đoković i Bautista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi