Da je Džumhur prošao, u 2. kolu bi igrao sa Del Potrom
Foto: EPA

Argentinac bolji od Cuevasa

Da je Džumhur prošao, u 2. kolu bi igrao sa Del Potrom

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro plasirao se u 2. kola ATP turnira u Pekingu nakon što je sa 2:0 u setovima savladao Pabla Cuevasa.

Iako je Del Potro slavio bez izgubljenog seta, ne može se reći da se nije namučio protiv Urugvajca. Do osvajanja prvog seta došao je nakon tie-breaka (7:4), a u drugom je zahvaljujući jednom napravljenom brejku slavio sa 6:4.

Del Potro je tako izborio plasman u 2. kolo Pekinga gdje će se sastati sa Grigorom Dimitrovom, koji je jutros savladao našeg Damira Džumhura rezultatom 2:1.

Plasman u 2. kolo izborili su još Kyrgios koji je bio bolji od Basilashvilija sa 2:0, Isner koji je istim rezultatom savladao Jazirija te Mayer koji je pobijedio Lorenzija sa 2:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi