Džumhur briljira u Montpellieru, očekuje ga značajan skok na ATP listi

Plasirao se u četvrtinu finala

Džumhur briljira u Montpellieru, očekuje ga značajan skok na ATP listi

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur briljira na ATP turniru u Montpellieru.

Džumhur je danas u osmini finala eliminisao 21. tenisera svijeta Nikolaza Balishvilija i u četvrtini finala ga očekuje duel protiv Filipa Krajinovića.

Naš teniser je ove sedmice branio 12 bodova, dobio je novih 45 dakle, 33 poena je trenutno osvojio u Montpellieru što će mu već sada donijeti fin napredak na ATP listi.

Prema ATP live listi Džumhur je trenutno 141. reket svijeta, a u slučaju da prođje Krajinovića, bio bi među 130 najboljih tenisera današnjice.

Ako Damir odigra cijeli turnir na vhrunskom nivou i kojim slučajem dođe do titule u Montpellieru to bi značilo i mogući povratak u TOP 100 tenisera.

Povratak u TOP 100 značio bi da Džumhur ne mora igrati kvalifikacije za Grand Slam turnire što bi bilo od ogromnog značaja.

Top Komentari

Celicni45
Krajinovic ce ga pomest
1 7
Tako je, Damire!!! Ostavi srce na terenu i svi cemo bit uz tebe! Mani se sramotnih objava po drustvenim mrezama..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi