Džumhur igra kao preporođen: Lagano je sredio 21. igrača svijeta za četvrtfinale
Foto - EPA

Za polufinale s Krajinovićem

Džumhur igra kao preporođen: Lagano je sredio 21. igrača svijeta za četvrtfinale

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u francuskom Montpellieru nakon što je danas s 2:1, po setovima 6:1, 5:7 i 6:2, savladao 21. igrača svijeta Nikoloza Basilashvilija iz Gruzije.

Džumhur nakon lošeg nastupa na Australian Openu kao da ulazi u pravu formu i pruža odlične igre u Montpellieru.

Prvi set donosi apsolutnu dominaciju najboljeg bh. tenisera. Razbijao je Gruzijca na terenu, dopustio mu je samo jedan gem i za 22 minute je završio posao sa 6:1.

Basilashvili bolje otvara drugi set. Napravio je break u četvrtom gemu, ali Damir zatim osvaja dva gema zaredom na servis protivnika.

Međutim, prednost breaka nije uspio zadržati. Basilashvili se vraća i u ključnom gemu oduzima servis bh. teniseru i drugi set dobija sa 7:5.

Sjajno Džumhur otvara i odlučujući treći set. Odmah je došao do breaka prednost, zatim ga je potvrdio još jednim i protivniku nije bilo povratka.

Na kraju je Džumhur dobio treći set sa 6:2 i prošao je u četvrtfinale gdje ga čeka duel s Filipom Krajinovićem iz Srbije.

ATP Montpellier:

Džumhur - Basilashvili 2:1 (6:1, 5:7, 6:2)

Top Komentari

vedin
Lako mu je kada nema Đokovića.
11 1
shokato
najveci klošar od sportiste koji je ikad zivio u Bosni ,srbi te zovu svojim ,taman tako i mozes ...klosru
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi