Damir Džumhur propustio veliku priliku

Poražen od Kuznetsova

Damir Džumhur propustio veliku priliku

Haris Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur doživio je još jedan poraz.

Od Džumhura je u osmini finala Challanger turnira u francuskom Quimperu bio bolji 261. reket svijeta Andrey Kuznetsov iz Rusije.

Kuzntesov je slavio sa 0:2 u setovima nakon sat i 29 minuta igre. Rezultat po setovima glasio je 6:7, 2:6 za ruskog predstavnika.

Džumhur je propustio veliku priliku da uzme što više poena na pomenutom turniru jer je u prvom kolu eliminisao prvog nosioca i 91. tenisera svijeta Henria Laaksonena iz Švicarske.

Inače, Damir je skočio 18. mjesta na ATP live listi nakon nastupa u glavnom žrijebu Australian Opena i trenutno je 151. teniser svijeta, tako da je večerašnjim porazom također propustio priliku da dodatno popravi plasman.

Top Komentari

user1611330382
Iskompleksirani dripac
2 0
Logi93
Hahahah svatko danas igra tenis
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti