Andujar "počistio" Džumhura
FOTO: EPA

Prvo kolo Australian Opena

Andujar "počistio" Džumhura

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur odigrao je loš meč u prvom kolu Australian Opena.

Džumhur je poražen od 83. tenisera svijeta Španca Pabla Andujara sa 0:3.

Prvi set Španac je odigrao meastrealno i dobio sa 1:6, Džumhuru nije dao ni minimalnu šansu.

Damir se malo probudio u drugom setu, ali Anduraj pred kraj seta pravi ključan brejk i dobio je set sa 5:7 za vodstvo od 0:2.

U trećem setu Džumhur kao da je nestao sa terena, Andujar je odigrao rutinski, i set dobio sa 1:6 za konačnih i ubjedljivih 0:3 u meču koji je trajao sat i 50 minuta. Posljednji gejm u trećem setu Andujar je osvojio za manje od minutu.

Podsjetimo, Džumhur je u prvo kolo Australian Opena ušao kao lucky losser nakon poraza u kvalifikacijama, ali nije se proslavio i nastavio je sa lošom formom u jačim mečevima na ATP-u.

Anaduraj će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Safullin - Molcan, a Safullin je ušao kao lucky winner nakon odustajanja Ruuda.

Top Komentari

opasni_medo
Majstor, jedan od rijetkih koji dva puta u jednoj hefti ispada sa istog turnira.
27 0
BogatiDijasporac
Ovaj Dzumhur je kanta za nabijanje.
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi