Tako se to radi: Damir Džumhur danas protivniku nije dao ni promil šanse
Damir Džumhur se plasirao u osminu finala turnira u Bahreinu.

Pobjeda bh. tenisera

Tako se to radi: Damir Džumhur danas protivniku nije dao ni promil šanse

E. Ganibegović

Damiru Džumhuru danas je bilo dovoljno sat i 20 minuta igre da prođe u osminu finala Challenger turnira u Bahreinu.

Bh. teniser Damir Džumhur danas je u 1/16 finala Challengera u Bahreinu s 2:0, po setovima 6:3 i 6:1 savladao 234. igrača svijeta, Italijana Alessandra Giannessija.

Prvi gem nije bio baš sjajan, Italijan je imao dvije brejk lopte, no Džumhur spašava. U četvrtom je naš teniser imao tri brejk lopte, no nije se dao Italijan.

Ipak, pri vodstvu 2:3 našeg tenisera u prvom setu, koristi jedinu brejk loptu u šestom gemu i oduzima servis protivniku.

Sedmi gem donio je nove tri brejk lopte za Italijana koje je Džumhur spasio, no spasio je i Italijan brejk i set loptu za Džumhura u narednom gemu.

Spasa međutim na Džumhurov servis mu nije bilo i to je bilo 1:0 za bh. tenisera i 160. igrača svijeta.

Oglasi

Drugi set bio je dosta jednostavniji po Džumhura. Protivniku je dozvolio samo jedan gem, nijednu brejk loptu, tri puta mu je oduzeo servis i iskoristio prvu meč loptu.

U osmini finala će Damir Džumhur igrati protiv boljeg iz duela Andreev (265. ATP, Bugarska) - Virtanen (172. ATP, Finska) i svakako bi trebao biti favorit protiv bilo kog od njih dvojice.

Australac O'Connel i 67. igrač svijeta je prvi nosioc turnira. S njim se Džumhur ne može sastati prije polufinala.

Od poznatijih tenisera tu su još Fognini, Mensik, i Gasquet, a svakako da treba istaći da je tu još jedan bh. teniser, Nerman Fatić, koji se kasnije danas sastaje s Oliveirom.

Challenger Bahrein:

D. Džumhur - A. Giannessi 2:0 (6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi