Damir Džumhur konačno pobijedio i plasirao se u drugo kolo turnira u Miamiju

Savladao 150. tenisera svijeta

Damir Džumhur konačno pobijedio i plasirao se u drugo kolo turnira u Miamiju

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se večeras u drugo kolo ATP turnira u Miamiju.

Džumhur ove sezone igrao u veoma lošoj formi i konačno je uspio da prođe prvo kolo nekog turnira. Damir je to uradio uz dosta muke protiv Christophera Eubanksa kojeg je pobijedio sa 2:1 u setovima.

Američki teniser je napravio dosta problema Džumhuru koji je slavio tek nakon tie-breaka u trećem setu.

Eubanks je furiozno krenuo u meč i prvi set riješio sa samo 19 minuta i Džumhura je dobio sa 6:1. Ipak, Damir je bolje zaigrao i uspio da izjednači na 1:1 u setovima.

Drugi set bh. teniser je dobio nakon pola sata igre sa 6:4, ali se borba nastavila u trećem setu. Džumhur nikako nije uspio da slomi otpor Eubanksa i tek nakon tie-breaka uspio je da slavi.

Džumhur je u tie-breaku bio bolji iako je Eubanks i tu uspio da stvori nekoliko problema. Na kraju je bh. teniser dobio tie-break sa 7:5, te slavio sa 2:1 u setovima.

ATP Miami, 1. kolo:

Džumhur - Eubanks 2:1 (1:6, 6:4, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi