Džumhur briljirao u Italiji, a danas od mladog Hrvata u Splitu doživio veliko poniženje

Neočekivan poraz najboljeg bh. tenisera

Džumhur briljirao u Italiji, a danas od mladog Hrvata u Splitu doživio veliko poniženje

Endin Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je danas na turniru u Splitu od 500. tenisera svijeta Luke Mikruta protiv kojeg je osvojio tek jedan gem.

Džumhur je nedavno imao sjajan nastup na Challengeru u Italiji gdje je uspio da dođe do pobjede, te je odlučio da nastupi na turniru u Splitu gdje je razočarao.

Najbolji bh. teniser je igrao danas protiv 19-godišnjeg hrvatskog tenisera Luke Mikruta i imao je ulogu apsolutnog favorita, no takvu ulogu nije opravdao.

Mladi Hrvat koji se inače nalazi na 500. mjestu ATP liste odigrao je fantastičan meč i bez velike muke pobijedio je Džumhura sa 2:0 u setovima.

Koliko je Sarajlija odigrao ispod svih očekivanja pokazuje najbolje činjenica da je u današnjem okršaju osvojio tek jedan gem.

Prvi set Mikrut je dobio ekspresno sa 6:0, dok je drugi set također pripao domaćem teniseru sa 6:1, te se on tako plasirao u drugo kolo ovog turnira.

Džumhur je u odličnoj formi stigao u Split i nakon pobjede u Italiji približio se najboljih 100 tenisera svijeta jer se trenutno nalazi na 126. mjestu ATP liste, no danas je potpuno podbacio.

Za Mikruta je ovo bila vjerovatno najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri kojoj se niko nije nadao da će se desiti.

Top Komentari

Buzim83
Ide kldionicar lagano ??
0 0
hamdi kurtes
Kljusina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi