Džumhur uhvatio ritam: Rutinskom igrom izborio plasman u četvrtinu finala turnira u Italiji
Copyright: HMBxMediax xHeikoxBecker

ATP Challenger u Barletti

Džumhur uhvatio ritam: Rutinskom igrom izborio plasman u četvrtinu finala turnira u Italiji

Haris Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ostvario je drugi trijumf na vrijednom turniru iz Challenger serije u italijanskoj Barletti.

Džumhur je u duelu osmine finala danas sa 2:0 u setovima savladao domaćeg tenisera Andreu Picchionea u meču gdje je opravdao ulogu favorita koju je imao prije samog duela.

Naš teniser je odigrao vrlo dobar meč i na kraju rutinski slavio za sat i 30 minuta igre, iako je Italijan na momente pružio dobar otpor.

U oba seta Džumhuru je bio dovoljan po jedan brejk da igru okrene u svoju korist. Prvi Set Džumhur je dobio 6:4, a drugi set 6:3.

Tako je najbolji bh. teniser izborio plasman u četvrtinu finala turnira, ali i osigurao povratak u 150 n ATP listi, s tim da može još dobro napredovati ako nastavi sa sjajnim partijama u Barletti.

Oglasi

Prema ATP live listi, ako Džumhur recimo osvojio turnir u Italiji ove sedmice, mogao bi skočiti i oko 125. mjesta na ATP listi, a svakako da je Damirov cilj što brži povratak u TOP 100.

U četvrtini finala turnira u Barletti Džumhur će igrati sa bolji iz italijanskog ogleda Maestrelli - Branaccio.

ATP Challenger, Barletta, osmina finala:

Andrea Picchione - Damir Džumhur 0:2 (4:6, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi