Damir Džumhur oduševio bh. javnost s novom frizurom pred mečeve Davis Cupa

Oglasio se na Instagramu

Damir Džumhur oduševio bh. javnost s novom frizurom pred mečeve Davis Cupa

Endin Čaušević

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom februara igra kvalifikacije za finale Svjetske grupe protiv selekcije Australije.

Pred našim teniserima je izuzetno težak zadatak, ali su oni uvjereni da mogu napraviti iskorak. Boje naše reprezentacije u ovim duelima će braniti Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Nerman Fatić, a uloga kapitena ponovo je pripala Ameru Deliću.

Domaćini naš tim dočekuju sa pet igrača: Alex De Minaur, John Millman, Jordan Thompson, John Peers i Alexei Popyrin, a njihov kapiten je čuveni Lleyton Hewitt.

Naši teniseri lagano se okupljaju u Adelaideu u Australiji gdje će se igrati ovi mečevi. Da vlada odlična atmosfera pokazao je naš najbolji tenise Damir Džumhur zanimljivom objavom na Instagramu.

Naime, za ove mečeve Džumhur se odlučio za posebnu frizuru, odnosno da sa strane napiše "BiH" što je oduševilo fanove u našoj zemlji. Nadamo se da će naši momci uspjeti napraviti iznenađenje i pružiti što bolji otpor Australiji.

View this post on Instagram

🇧🇦❤️ BiH !! It is Davis Cup time ☺️

A post shared by Damir Dzumhur (@damirdzumhur) on

"Ne idemo s bijelom zastavicom"

"Hewitt, nekadašnji svjetski reket broj jedan, očito nije mogao računati na Kirgiosa i Ebdena, ali pozvao je De Minaura koji je trenutno 29. igrač svijeta, te Millmana koji je na 37.poziciji", kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

"Na raspolaganju im je i Jordan Thompson koji je rangiran na 72. mjestu, te 28. dubl igrač na svijetu, John Peers, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu", objašnjava Hadžimešić i dodaje da predaje nema:

"Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh. tenisere, tražit ćemo pobjedu, u sportu je sve moguće!".

Za mjesto odigravanja susreta odabran je Memorial Drive Center u gradu Adelaide, a mečeve će navijači u BiH moći da prate u programu BHT.

Top Komentari

Baggio89
Pametnije bi mu bilo da trenira umesto što se ovako glupira.
2 0
Zaštita Identiteta
RIH ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti