Damir Džumhur ispao već u prvom kolu Australian Opena

Težak poraz od Monfilsa

Damir Džumhur ispao već u prvom kolu Australian Opena

E. Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur već u prvom kolu oprostio se od Australian Opena nakon poraza od Gaela Monfilsa.

Džumhur je prethodnih godina u Australiji znao igrati nevjerovatan tenis, no ovaj put je stao na prvom prepreci. Bh. teniser je veoma loše ušao u ovaj meč jer je prvi set trajao svega 24 minute, a Monfils je slavio sa 6:0 i pokazao Džumhuru da se neće baš dobro provesti.

Damir je dosta bolje igrao u drugom setu kada je pokazao da se može nositi s Monfilsom, no nije uspio da prelomi ovaj set u svoju korist. Francuski teniser je ponovo imao više znanja u samoj završnici i nakon 40 minuta igre dobio je set sa 6:4 i poveo sa 2:0.

Treći set je bila prava noćna mora za najboljeg bh. tenisera. Džumhur je već počeo gubiti strpljenje i praviti nevjerovatne greške, te se već tada vidjelo da će se od prvog Grand Slam turnira u sezoni oprostiti već u prvom kolu.

Monfils je krenuo furiozno u trećem setu i nakon svega desetak minuta meča došao do prednosti od 4:0. Već naredni gem na svoj servis Francuz je lagano dobio i poveo sa 5:0, te je bilo jasno ko je pobjednik u ovom okršaju. Naredni gem Monfils je uzeo brejk i stavio tačku na ovaj meč s Džumhurom.

Australian Open, 1. kolo:

Monfils - Džumhur 3:0 (6:0, 6:4, 6:0)

Promo

Top Komentari

starmac
Lik treba psihologa,ili nek se kani tenisa.
34 3
mbape
Ti si dečko zalutao, hvataj se celengera u kiseljaku i banja luci
23 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi