Damir Džumhur donio pobjedu BiH
Foto - EPA

Savladan Tunis

Damir Džumhur donio pobjedu BiH

M. Šljivak

Davis Cup reprezentacija BiH pobijedila je Tunis sa 3:1 u play-offu Prve svjetske grupe.

Odlučujući bod bh. selekciji donio je Damir Džumhur koji je danas s 2:1 u setovima savladao Maleka Jazirija, po setovima 6:7, 6:3 i 6:3.

Damir je u ovaj meč ušao kao veliki favorit i na kraju je uspio nakon preokreta doći do pobjede.

Velika borba viđena je u prvom setu. Jaziri je uspio u tie-breaku da dođe do osvajanja seta (7:6), ali potom Damir kreće mnogo ozbiljnije.

Iskusni Tunižanin nije imao previše šanse u ostatku meča. Damir je dobio drugi i treći set s po 6:3 i nakon dva i po sata igre donio je trijumf našoj selekciji.

BiH je trijumfom nad Tunisom osigurala opstanak u svjetskoj grupi, a novog rivala imat će u septembru.

Davis Cup:

Džumhur - Jaziri 2:1 (6:7, 6:3, 6:3)

Top Komentari

Sanska_Prangija
Zasto mi ne sjeda taj momak nikako?
1 4
Nek_komsiji_crkne_krava
Momak igra i bori se za svoju domovinu i kapa dole. To sta radi privatno je njegov izbor i treba mu zazeljeti sve najbolje. Bravo Dzumi! Tako se bori za najdrazi grb i zastavu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi