Kraj za Damira Džumhura u Marbelli
Foto - EPA

Poraz od domaćeg tenisera

Kraj za Damira Džumhura u Marbelli

M. Šljivak

Damir Džumhur oprostio se od nastupa na ATP Challengeru u Marbelli.

Bh. teniser je danas izgubio od španskog tenisera Marija Vilelle Martineza sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Džumhur je propustio dvije break šanse već u prvom gemu ovog meča, to kao da ga je sputalo u ostatku seta, pa je španski teniser dominirao.

Došao je Vilella do vodstva od 5:1, Damir je uspio vratiti jedan break, no nije uspio potpuno da se vrati i protivnik koristi četvrtu set loptu za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Španac u trećem gemu drugog seta ponovo oduzima servis Džumhuru, sigurno je uzimao gemove na svoj servis, a zatim ponovo pravi break kojeg i potvrđuje za prednost od 5:1 u drugom setu.

Ipak, kod Džumhura ne može bez uzbuđenja. Uspio je doći do 5:4 i dvije break lopte za izjednačenje.

Međutim, ne koristi ih. U velikoj borbi Damir spašava tri meč lopte, četvrtu nije mogao, pa Španac osvaja drugi set sa 6:4 i dolazi do pobjede.

ATP Challenger Marbella, 2. kolo:

Vilella Martinez - Džumhur 2:0 (6:3, 6:4)

Top Komentari

Mahatma.Barbie
A ja prekjučer pišem, biće vijest kako je Dzumhur izgubio od 196. igrača svijeta. Kakva si ti taraba Damire,nije u glavi dobar lik nikako.
3 0
K78
Ja se cudom ne mogu da nacudim kako je on neki dan dobio Andersona....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi