Damir Džumhur iznenadio Andersona i plasirao se u drugo kolo Miamija
Foto - EPA

Odličan nastup

Damir Džumhur iznenadio Andersona i plasirao se u drugo kolo Miamija

M. Šljivak

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Miamiju nakon što je večeras savladao Kevina Andersona sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:5.

Bh. teniser je dobio šansu na turniru kao jedan od lucky losera, priliku je iskoristio i iznenadio je u prvom kolu južnoafričkog tenisera.

Tokom prvog seta igrao se dosta izjednačen tenis. Vidjeli smo dva breaka u početnoj fazi meča, a pobjednik seta se odlučio u tie-breaku.

Tamo je Džumhur odradio sjajan posao. Iskoristio je drugu set loptu i nakon sat vremena igre dobija prvi set sa 7:6.

Uzbudljivo je bilo i u drugom setu. Anderson je konstantno napadao Damirov servis, ali je Džumhur uspio da spasi čak šest break lopti.

Na kraju je i nagrađen za veliku borbu. U 12. gemu drugog seta Damir pravi break, osvaja drugi set sa 7:5 i prolazi u 2. kolo tunira.

Damirov protivnik u drugom kolu je Stefanos Tsitsipas.

ATP Miami, 1. kolo:

Džumhur - Anderson 2:0 (7:6, 7:5)

Top Komentari

Torres9
Sad ima da se lijepe one beogradzanke haha
21 1
ghast0
Mislim da je vise iznenadio sam sebe i nas što je pobijedio
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi