Kraj za Džumhura u Umagu
Foto - EPA

Gasquet bolji od bh. tenisera

Kraj za Džumhura u Umagu

M. Šljivak

Damir Džumhur nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Umagu.

Bh. teniser je u današnjem četvrtfinalnom duelu poražen od Richarda Gasqueta sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Gasquet dobro otvara prvi set. Već u drugom gemu pravi break kojeg do samog kraja uspješno čuva, iako je Džumhur u petom gemu ozbiljno zaprijetio. Ipak, na kraju Francuz uzima set sa 6:3.

Francuz dobro ulazi i u drugi set. Prvi break u trećem gemu i činilo se kako će lagano da riješi i ovaj dio igre u svoju korist.

Međutim, Džumhur nije odustao. Prvo je spasio tri break lopte na svoj servis, a zatim uzima gem sa nulom na servis protivnika i dolazi do 4:4.

Ipak, već u narednom gemu francuski teniser uzvraća. Oduzeo je servis Damiru, no tu nije bilo kraja uzbuđenjima u ovom duelu.

Oglasi

Novi break, a zatim i siguran servis donose Damiru prednost od 6:5 i bh. teniser se potpuno vratio u ovaj set koji je na kraju odlučen u tie-breaku.

Gasquet se međutim bolje snašao u tie-breaku. Dobio ga je sa 9-7, osvojio je drugi set sa 7:6 i došao je do pobjede u ovom meču.

Francuz će se za finale boriti sa pobjednikom meča između Dušana Lajovića i Daniela Altmaiera

ATP Umag, četvrtfinale:

Gasquet - Džumhur 2:0 (6:3, 7:6)

Top Komentari

Maestro
Koja senzacija da je Džumhur izgubio hahaha
6 2
DeteVi
Fino se borio, to je najbitnije
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi