Džumhur u Banjoj Luci plakao kao nikada u životu: Ne plačem zbog poraza već zbog svega iz prošlosti

Bh. teniser poražen u finalnom meču

Džumhur u Banjoj Luci plakao kao nikada u životu: Ne plačem zbog poraza već zbog svega iz prošlosti

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio da osvoji ATP Challenger turnir koji se prethodnih dana igrao u Banjoj Luci.

Džumhur je odličnim igrama uspio da dođe do finala ovog turnira gdje je igrao protiv Fabiana Marozsana, ali nažalost u finalu naš teniser nije uspio da dođe do pobjede i trijumfa na ovom turniru.

Marozsan je slavio protiv Džumhura sa 2:0 u setovima i došao je do titule. Prvi set dobio je sa 6:2, dok je drugi set ovaj teniser dobio sa 6:1 i zasluženo je došao do titule na turniru u Banjoj Luci.

Međutim, ono što je najvažnije jeste povratak Džumhura u formu jer je za našeg tenisera ovog bio najbolji nastup u ovoj sezoni.

Džumhur se tek prije mjesec dana vratio na teren nakon što je više od dva mjeseca bio 'out' zbog operacije akutnog pankreatitisa.

Bh. teniser je prije nekoliko mjeseci imao velikih zdravstvenih problema koji su počeli nakon nastupa na Roland Garrosu, a nakon što je uradio preglede hitno je morao na operaciju.

Oglasi

Osjetio je jak bol u stomaku, a istraživanja su pokazala upalu akutnog pankreatitisa i situacija je bila jako ozbiljna. Završio je na operaciji, ali ono što je najbitnije bh. teniser je uspio da se oporavi i prije mjesec dana vratio se na teren.

Koliko mu je nastup u Banjoj Luci značio najbolje se vidjelo nakon meča kada Džumhur jednostavno nije mogao da zaustavi svoje suze. Bh. teniser je zaplakao zbog svega što se dešavalo prethodnih mjeseci, te činjenice da se ipak uspio vratiti na teren.

"Ne plačem zbog poraza. Hvala vam svima što ste došli. Iskreno nisam očekivao da će sve ovako lijepo da ispadne i da ću doći do finala nakon svega što se izdešavalo", kroz suze je govorio Džumhur, te nastavio.

"Još jednom veliko hvala, žao mi je što večeras nisam mogao pružiti bolji otpor i borbu. Fabian je večeras jednostavno bio prejak. Zahvaljujem se direktoru turnira, organizatorima, skupljačima loptica i sudijama, svaka vam čast na organizaciji turnira. Bila je prelijepa sedmica i drago mi je što sam došao u Banja Luku nakon deset godina. Nadam se da ću imati priliku da ponovo dođem ovdje".

"Neću još dugo. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Mom timu, selektoru Zrniću koji je ovdje. Mojoj cijeloj porodici, a pogotovo mom sinu koji nije tu. Želio sam da posvetim ovu titulu njemu, ali dobro nadam se da će biti prilike. Izvinjavam se na ovim emocijama, nije zbog poraza već zbog svega što se dešavalo u prošlosti, ali nadam se da će biti puno ljepših stvari".

Mnogo ću više cijeniti život

Vijest o tome da ima akutni pankreatitis i da mora na hitnu operaciju je šokirala Džumhura prije nekoliko mjeseci, a nakon što je sve prošlo jasno je poručio da sada mnogo više cijeni život.

"Osjećam da ću mnogo više cijeniti život, mnogo više sve mogućnosti, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja žena i svi koji me bezuslovno vole", napisao je na Instagramu, između ostalog, tada Damir Džumhur.

Top Komentari

Elber7
Ti si jedno ****o od covjeka i mozes plakati koliko hoces nikad neces biti covjek.
3 5
plemic
plaćeš, pi.ko, plaćeš ...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi