Damir počinje nastup u Australiji: Prvi rival Lorenzi

Prvi Grand Slam u sezoni

Damir počinje nastup u Australiji: Prvi rival Lorenzi

U noći s nedjelje na ponedjeljak počinje prvi Grand Slam turnir u sezoni - Australian Open. Ove sezone ćemo u glavnom žrijebu vidjeti samo jednog bh tenisera i to Damira Džumhura kao 28. nositelja. 

Damir svoj nastup počinje upravo u noći s nedjelje na ponedjeljak, a rival u 1. kolu će mu biti Italijan Paolo Lorenzi. Njih dvojica su odigrali samo jedan međusobni meč i to u septembru prošle godine kada je Damir slavio sa 2:0 u setovima i kasnije osvojio turnir u St. Petersburgu.

Baš kao i Damir, Lorenzi je igrao prošle sedmice na turniru u Sydneju, a ispao je u četvrtfinalu od Rusa Medvedeva. Lorenzi se trenutno nalazi na 45. poziciji ATP liste i sigurno da će biti nezgodan rival našem najboljem teniseru.

S druge strane, Damir još uvijek ima malih problema sa povredom zadnje lože, ali se nada da će do meča biti 100 posto spreman.

"Nisam još na 100 posto, ali ide na bolje. Imam još dva dana da saniram povredu i da onda izađem na teren i dam sve od sebe za pobjedu. Velika je čast predstavljati svoju zemlju kao nositelj na ovakvom turniru i zaista ću dati svoj maksimum da ostvarim pobjedu, pa poslije šta bude", poručio je jučer bh teniser. Podsjetimo, Džumhur je prošle godine ispao u prvom kolu od srbijanskog tenisera Viktora Troickog.

Inače, osim Lorenzija i Damira na teren će početkom Australian Opena još mnogo tenisera. Od najzanimljivijih parova vrijedi pomenuti susret Davida Ferrera i Andreyja Rubleva, Pospišila i Marina Ćilića, Rafaela Nadala i Victora Estrelle te Nicka Kyrgiosa i Rogeiro Dutra Silve.

Prvi mečevi počinju u 1.00 sati iza ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti