Daniel Evans izbacio Dimitrova i plasirao se u polufinale ATP turnira u Beču
Foto: EPA

U polufinalu ga čeka Đokovićev 'krvnik' Talijan Sonego

Daniel Evans izbacio Dimitrova i plasirao se u polufinale ATP turnira u Beču

Britanski tenisač Daniel Evans posljednji je četvrtfinalista ATP 500 turnira u Beču.

On je u posljednjem četvrtfinalnom susretu večeras savladao Bugarina Grigora Dimitrova s 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:3)

U prvom setu viđena je velika i duga borba. Oba tenisača su u tom dijelu igre napravila po dva breaka a na kraju se set dokotrljao do tie breaka. Više koncentracije u trinaestoj igri imao je Britanac. Dimitrov je u 2. setu smanjio broj neprisiljenih pogrešaka i uspio napraviti malo veći pritisak na servis Evansa i već mu je u trećem gemu tog seta pošlo za rukom oduzeti početni udarac svom suparniku. Bugarin je bez problema držao svoj servis do kraja i poravnao rezultat. 

U odlučujućem setu Dimitrov je odmah na svoj prvom servis gemu pokazao slabost što ga je u konačnici koštalo meča. Otišao je Evans brzo na 3:0 i snage za povratak Grigora u meč više nije bilo. Evans će sutra igrati protiv Talijana Sonega koji je senzacionalno razbio Novaka Đokovića. U drugom polufinalu zaigrat će Južnoafrikanac Kevin Anderson i Rus Andrey Rublev koji su danas savladali Danila Medvedeva i domaću uzdanicu Dominica Thiema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi