Dimitrov preko Tsitisipasa u 1/4 finalu ATP turnira u Beču
Foto: EPA

Bugarin preokrenuo meč

Dimitrov preko Tsitisipasa u 1/4 finalu ATP turnira u Beču

U sjajnom meču 1/8 finala super jakog ATP 500 turnira u Beču Grigor Dimitrov savladao je Stefanosa Tsitsipasa s 2:1 u setovima i izborio plasman u četvrtfinale.

U prvom setu vidjeli smo čvrst tenis s obje strane o čemu dovoljno govori činjenica da ni na jednoj strani nije viđena ni jedna break lopta. Došlo se do trinaeste igre u kojoj je Bugarin poveo 5:0 i činilo se da je prvi set riješen. No tada mladi Grk počinje igrati bolje a na sve to vezale su se neshvatljive greške Dimitrova pa Tsitsipas serijom od 7:0 pravi ogromni preokret i rješava set u svoju korist.

Tada se očekivalo da će Dimitrov koga je ta boljka često pratila u karijeri psihički pasti i da će ga Tstitsipas dotući, no desilo se skroz suprotno. Bugarski tenisač podigao je igru na višu razinu, počeo prijetiti na servis Grka i sve je to urodilo plodom pri rezultatu 2:2 kada je popularni Griša breaknuo rivala i tu prednost održao do kraja seta. U trećem se igra Tsitsipasa potpuno raspala te je Dimitrov lakše od očekivanog meč priveo kraju sa 6:3 u trećem setu.

U četvrtfinale su se također  plasirali i Rublev (predaja Sinnera), Sonego (Hurkacz), Thiem (Garin), Evans (Rodionov) te Medvedev (Pospisil). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi