Danil Medvedev prvi finalista ATP turnira Masters serije u Parizu
Foto: EPA

Savladao Raonića

Danil Medvedev prvi finalista ATP turnira Masters serije u Parizu

Danil Medvedev igrat će u sutrašnjem finalu ATP turnira iz Masters serije koji se igra u francuskoj prijestolnici. 

On je danas savladao kanadskog tenisača Miloša Raonića rezultatom 2:0 po setovima (6:4, 7:6) i izborio plasman u finalni meč.

Bolje je Medvedev ušao u meč protiv robusnog Kanađanina čiji servis u prvom setu nije bio na uobičajenoj razini. Iskoristio je to vrlo brzo Medvedev, sve te trenutke slabosti na Raonićevom početnom servisu i break napravio u petom gemu i do kraja bez problema čuvao svoj servis do kraja. Drugi set je donio i sigurniju igru Raonića koji je počeo igrati bolje te on bio onaj igrač koji je pravio pritisak na servis protivnik. Iako je Raonić imao nekoliko break lopti, on je opet prvi pokleknuo pri rezultatu 5:5.

Na rezultatu 40:15 za Raonića Rus je zaredao s 4 poena i napravio break i servirao za set, ali tada Raonić naplaćuje sve dobro napravljeno kontra servisa Medvedeva, pravi rebreak i meč je otišao u trinaestu igru. Ipak, tamo vrlo brzo Medvedev odlazi na 4:0. Raonić je uspio doći zaostatak od samo 5:4, no s dva sigurna poena na servisu Medvedev je osigurao finale u kojem će igrati protiv pobjednika meča Nadal - Zverev. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi