Miloš Raonić u polufinalu pariškog Mastersa
Foto: EPA

Nakon drame bolji od Humberta

Miloš Raonić u polufinalu pariškog Mastersa

Miloš Raonić plasirao se u polufinale velikog ATP turnira iz Masters serije koji se igra u Parizu.

On je nakon velike drame savladao domaćeg tenisača mladog Uga Humberta 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 7:6).

Počelo je dobro za kanadskog igrača, relativno brzo došao je do breaka a kada se zna kakav je serviser Raonić nije teško zaključiti da je bez velikih problema priveo prvi set kraju. No, odnos snaga mijenja se u drugom setu, jer mladi ljevoruku Humbert pokazuje zašto je jedna od najvećih mladih zvijezda ATP toura. Već u Raonićevom prvom servis gemu on pravi break i uzvraća Kanađaninu na isti način i drži svoj servis do kraja seta.

Onda smo vidjeli pravu dramu. U prvih par gemova na servis mladog Francuza Miloš Raonić pravio je veliki pritisak i izborio nekoliko break lopti, no nijednu nije uspio realizirati. Kasnije se Humbert ustalio na početnom servisu i uslijedila je trinaesta igra. U tie breaku mladi Francuz je brzo došao do velike prednosti od 5:1 i na servisu za 6:1 izgubio je poen kada mu le loptica na drop shotu ostala na vrhu mrežice. Došao je Raonić na 5:4, a onda je Humbert pogodio servis winner za 6:4 i dvije meč lopte, no ni to nije mladom Francuzu bilo dosta da završi meč. Iskusno je Raonić preokrenuo i naplatio neiskustvo Humberta i nakon velike drame slavio s 9:7 u tie breaku. U polufinalu će igrati protiv Danila Medvedeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi