Ruskoj teniserki pao mrak na oči kada je vidjela kojeg tenisera prenose u Australiji
Darija Kasatkina je htjela da gleda Rybakovu i Pliškovu, ali je na TV-u bio on...

Omražen među teniserkama

Ruskoj teniserki pao mrak na oči kada je vidjela kojeg tenisera prenose u Australiji

E. Škorić

Nakon što je u utorak pobijedila Peyton Stearns sa 6:2, 3:6, 6:2, Ruskinja Daria Kasatkina željela je uživati u ostatku tenisa kao gledateljka ispred TV-a u hotelskoj sobi, ali joj se nimalo nije dopao izbor australske televizije.

I dok su Elena Rybakina i Karolina Pliškova igrale svoj meč, na TV-u su prenosili duel "kontroverznog tenisera", Nijemca Alexandera Zvereva, koji je igrao protiv Dominic Koepfera.

"Ne prikazuju ženski tenis na TV-u. Igraju na Rodu Laveru, u udarnom terminu. Ne želim sada reći koga zapravo prikazuju", napisala je Darija Kasatkina na društvenim mrežama.

"Hvala vam, ali bila sam jako uzbuđena gledati neke Leine dobitnike na TV-u, u svom krevetu", odgovorila je tensierka jednom od svojih fanova.

Rečenica "ne želim reći koga zapravo sada pokazuju" svakako se odnosi na Alexandera Zvereva. U ponedjeljak su njemački mediji izvijestili da će se teniser ponovo pojaviti pred sudom u maju nakon što ga je bivša djevojka optužila za fizičko nasilje.

Oglasi

Iako Kasatkina nije spominjala Zvereva po imenu, bilo je jasno da je naišla na njegovu utakmicu kada je upalila TV, a jasno je da dugogokosi Nijemac nema naklonost većine teniserki zbog navodnog napada na djevojku.

Kasatkina je 2022. godine došla u centar pažnje jer je otkrila da ima djevojku s kojom se zabavlja.

"Imam li djevojku? Imam", priznala je te je dodala: "Komplikovano je tako dugo živjeti u ormaru. Nema ničega lakšega na svijetu, kako mi se čini, nego biti heteroseksualan. Ako imate izbora, ko će izabrati da bude gay? Pa da sami sebi zakomplicirate život?", dodala je Kasatkina.

Takođe je pozvala mnoge mlade Ruse da napuste državu. "Mislim da generacija koja sada ima 16-17 godina ima još jednu šansu. Još postoji šansa da odu i igraju za druge zemlje. Nisu imali sreće, ali još uvijek nije sve izgubljeno.

Mislim da će puno talentovane djece, čiji će roditelji imati priliku, vjerovatno promijeniti državljanstvo. Da budem iskrena, svi već imamo takva pitanja. Ako postoji prilika, djeco promijenite državljanstvo i idite ostvariti svoje snove", poručila je nekada 10. igračica svijeta, koja je prošle godine igrala polufinale Roland Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi